Eerste Hulp Bij Denken-doos

Bestellen kan je via volgende link.

De Eerste Hulp Bij Denken-doos wil informatie, tips en hulpmiddelen geven die je kunnen ondersteunen in het omgaan met personen die moeilijkheden ondervinden bij het denken, zoals geheugen- en oriëntatieproblemen.
De doos probeert ondersteuning te bieden bij de moeilijkheden die voorkomen CVA, MS, tijdens het algemene verouderingsproces, dementie, etc.
In heldere taal zoomt de brochure in op basisinformatie rond dementie (wat zijn de symptomen en welke behandelmethodes bestaan er?; met welke uitdagingen wordt je geconfronteerd?).
Praktische tips in de omgang met personen met dementie bevinden zich achteraan de brochure.

Naast informatie bevat de doos enkele hulpmiddelen; een nachtlampje met bewegingssensor, gekleurde stickers en bijhorende sleutelhangers en een dagplanner zijn enkele van de voorbeelden. Het gebruik van deze hulpmiddelen wordt kort uitgelegd en probeert zo te inspireren om zelf naar hulpmiddelen op zoek te gaan.

De hulpmiddelen bieden oplossingen voor problemen waar personen die moeilijkheden ondervinden bij het denken.
Deze doos zal geen oplossing bieden voor alle problemen met betrekking tot het denken. We streven er naar om het dagelijkse leven van deze personen enigszins aangenamer te maken, uit te testen wat wel werkt en wat niet.

De Eerste Hulp Bij Denken-doos is een initiatief van het SOM+-project dat zoekt naar nieuwe, alternatieve en ondersteunende zorg en begeleiding voor ‘kwetsbare’ ouderen.
Concept en realisatie door het DementieLab. Met de steun van de Christelijke Mutualiteit.

De EHBD-doos kan je bekomen voor de prijs van €15 per stuk + verzendkosten.
Bestellen kan je via volgende link. We nemen daarna contact met u op om de betaal- en verzendmodaliteiten af te spreken.